søndag 21. august 2016

Maritimt bursdagsselskap


Som jeg har lovet...
Her kommer det et bildedryss
fra det maritime selskapet jeg lagde
til sønnen min.

*

Det ble en helt fantstisk dag!
Både vertskap og jubilanten,
og gjestene (vil jeg tro) var meget fornøyde!

*
Jeg har planlagt dette selskapet lenge.
Kjøpt brukt fiskegarn, og sanket drivved og skjell
(sistnevnte har ungene vært flinke å hjelpe meg med).
Vi bestemte oss for mange måneder siden 
hvilke kaker som vi skulle ha,
på den måten får man forberedt seg mye bedre.
Både kransekake og Sarah Bernard kan fryses,
så de ble laget før sommerferien.
 Marsipanpynt kan også lages i god vei i forveien.
Her er det et bildedryss fra gårsdagens selskap.
Enkelte av kakene har jeg linket tilbake til der jeg har funnet de,
hvis noen har lyst til å prøve.
*


Banneren har jeg vist fram i et annet innlegg, 
så den beskriver jeg ikke her.

Jeg fikk kjøpt litt fiskegarn av en bonde,
det la jeg i vann i litt såpevann, skylte og tørket det,
før jeg hang det opp. 

Glasskulene har jeg kjøpt på en interiør butikk i Sverige.

Ankeret, livbøyen, roret og fiskene
har jeg kjøpt på eBay.

Hamp-tauet jeg har surret rundt 
gelenderet har jeg kjøpt på Biltema.


Årene hadde jeg fra før,
de er kjøpt på Home and Cottage.

Krabba har jeg hatt i årevis,
den har jeg kjøpt i Lillesand.

Ankeret har jeg også beskrevet i et annet innlegg.
Etter at jeg kom hjem fra ferie,
limte jeg på noen skjell på ankeret også.

 Drivved har vi sanket hele sommeren.
Jeg har laget mange blomster av skjell
og limt på drivveden,
det kan jeg beskrive i et innlegg senere.


 Alle kakene hadde navnlapper,
som også er beskrevet på et tidligere innlegg.


 Jeg hadde ferie uka før selskapet,
og jeg bakte, pyntet og vasket fra morgen til kveld
hver dag fram til lørdag.

Så ble resultatet bra også da!


 Veldig moro å planlegge og 
lage til slike selskap.


Gulrotmuffins MÅ vi alltid ha.
De er så saftige og gode.
Jeg bruker alltid mer gulrøtter enn det 
som står i oppskriften.

Jeg har pyntet med marsipan-skjellpynt.


Cake Pops
laget av pepperkaker og Phil.ost.


Oppskriften på vaniljekjeks
har jeg funnet på bloggen til Tonerose.
De er fantastisk gode.
Pyntet med fondant.
Utstikkerene jeg har brukt
har jeg kjøpt på eBay.


 Kransekaka har min svigermor laget.
Jeg forsøkte endel ganger,
men mislyktes hver gang.

Kransekaka er også pyntet med
marsipan skjellpynt


Pikekyss,
hvor jeg måtte bruke ganske mye 
blåfarge for å få denne fargen, 
jeg hadde egentlig ønsket å få den enda blåere.

Ungene hvinte av fryd da de spiste disse,
de ble helt blåbåde på tunga og leppene.

Fargen har jeg kjøpt på Cacas.


Sarah Bernard laget jeg før 
vi dro på sommerferie,
og frøs ned.


 Jubilanten skulle ha
vaniljemuffins med melis
(jaja..ikke den mest utfordrende kaka det).
Oppskriften jeg har brukt 

Drømmekake er en kake jeg fikk
oppskriften på av svigermor
for mange, mange år siden.

Den kan lages med mange forskjellige frukter.
Bruk jordbærgele til jordbær,
appelsingele til appelsiner,
 og som her, 
som jeg har brukt blåbærgele og blåbær.


 Lenge har jeg hatt lyst til å lage gele
i flere forskjellige fargetoner
ved å bruke gresk yoghurt.
Det blir skikkelig kult.

Framgangsmåte kan ses på

Gelen blir veldig kompakt,
så hvis du skal gjøre slik jeg har gjort,
og ikke lage kake,
som det står i oppskriften, går det sikket bra å bruke mer vann.


 Lurte lenge på hva jeg skulle ha
som pynt på marsipankaka,
som skulle være maritimt.

Det landa på anker,
som er laget av marispan.

Jeg bruker en Cacas oppskrift til
sukkerbrødet.
Jeg er ikke så glad i krem, 
så jeg fyller sukkerbrødet med krem,
vaniljekrem, fruktcoctail, banan og sjokolade.
Det blir veldig godt!


 Panna Cota hadde jeg så lyst til å 
prøve å lage,
 og det var hvert fall ikke vanskelig.

Oppskriften har jeg funnet på


Til slutt har jeg en ostekake
med bringebær og vise fram.
Pyntet med frisk bringebær og sitronmelisse.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar